Saturday, December 5, 2009

Winner!!! n Nasi Ayam + Chicken Chop...

Lama aku x update blog rasanya. Minggu ni adalah minggu yang sangat busy bagi aku sbb nak siapkan ape yg patut sblm my students sit for final exam next week. So aku mmg xsempat nak jengah blog n update pe2. Kalo kt umah tau saje la budak kecik tu pantang tengok aku pegang laptop, dia pun sibuk gak join sama. Since malam ni ade masa skit, bleh la aku update. Nothing special nak aku kongsikan cuma aku rasa minggu ni walaupun busy sket tapi agak mengembirakan aku sbb mendapat 2 kemenangan dalam minggu yang sama.... :) Hari Isnin aku join pop kuiz Hari Kualiti dan Integriti kat tempat kerja, xsangka aku layak ke peringkat akhir n then become the winner on that day. Sangat menyeronokkan walaupun kebanyakan soalan, jawapannya YA atau TIDAK dan BETUL atau SALAH hehehehe........

Pada hari selasa plak makmal aku diumumkan sebagai johan untuk pertandingan Kebersihan dan Keceriaan.... Walaupun kemenangan yg aku perolehi tu bukan la gah sangat but ia cukup untuk membuatkan aku happy........huhuhuhu........

Hari khamis ade potluck jabatan, so aku dengan berbesar hati telah buat 2 biji kek untuk dijamu kepada kawan2.... So u all bleh jamu mata kek kat bawah hehehe......

Untuk dinner malam ni plak aku dengan senang hati menyediakan menu yang lain drp lain..... 2 resepi ku cantum menjadi satu iaitu Nasi Ayam + Chicken Chop. Reasonnya adalah sbb aku lapar sangat, so kena makan nasi tapi dalam kepala mmg nak masak chicken chop untuk my dear hubby and li' son. Jadi la Chicken Grilled with Rice........( Boleh ke nama ni???)


Ni Kek Batik Peanut. Lupa dah aku amik resepi kt mana tp resepinya telah ku edit sendiri dengan menambah Peanut Butter kacang kasar Lady's Choice....

Ni plak Kek Velvet Hawflakes seperti pernah ku buat sebelum ini.....


Dan our dinner tonight.....Nasi Ayam + Chicken Chop..... huhuhu...

2 Komen:

ummiluqman said...

tahniah..banyak sungguh menang. bestnya

geez said...

Tq....Hehehehe...

Post a Comment