Wednesday, December 9, 2009

Penang...!!! Kami datang...


Ahad lepas, memandangkan lama dah x pegi jalan2, aku n Faris ikut abahnya ke Pulau Mutiara...Pulau Pinang. Last aku pg Penang masa baru kawin, tu pun singgah daripada Kedah, naik feri, pegi makan kat Padang Kota n patah balik. Tu je. Tapi kali ni duduk lama skit, 3 hari 2 malam.... Hari pertama jalan2 kat Padang Kota, bawak Faris rasa angin laut pastu makan kerang bakar kat situ. Mahal gak tp nak makan punya pasal xpe la..

Hari kedua plak pegi Batu Ferringhi, ingat nak shopping kat night market, tp biasa la my hubby bukan kaki jalan.....so, pegi makan je kat situ pastu balik. Last day plak aku survey kat internet, ade kedai mee udang best kat Sungai Dua, so apalagi aku ajak la my hubby pegi. Nama kedainya Restoran Aur Gading. Macam famous je kat website. So aku try la. Kata hubby rasanya biasa2 je... aku xtau nak describe sebab aku jarang makan mee udang hehehehehe.......

So ni la foto2 kami di sana....

Kat Batu Ferringhi, tgh tunggu makanan

Kat atas feri otw pg Penang

Ape tah dorg tengok, sorg pandang sana, sorg pandang sinun, langsung x pandang kamera huhu...

Masa kat lobby hotel, nak balik

Tido dengan sponge bobnya beli kat Padang Kota


Mee Udang Sungai Dua.... Aku yg pilih udang, 2 ekor udang galah, 2 ekor udang kertas... Menyelerakan x??

4 Komen:

Ena said...

Salam..
Sonoknyer g jenjalan.. nampak sedap la mee udang tuw.. :)

geez said...

Mee udang tu, hubby mkn sket je, saya yg habiskan semua hahaha...

IdzaLia said...

salam kenal.. besar2 udang tu ye.. yummyumm

geez said...

Ade udang lg bear Lia, tp sy pilih yg sederhana je.... Takut plak amik yg besar2....mahal hehehehe.....

Post a Comment