Saturday, November 28, 2009

Trip to Kolam Ikan Keli n Roti Arab

Harap masih blom terlambat nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha...... Mak aku buat kenduri Akikah buat anak sedara aku yang baru lahir bulan lepas, tapi aku xdapat balik bersama2 meraikannya.... Aku beraya di Perak umah MIL je...... Aku xdapat merasai kemeriahan Hari Raya di sini, mungkin sebab xde kenduri korban dan lepak kat umah je tanpa aktiviti beraya...... Aku pakai baju baru tp aku tengok orang lain pakai baju biasa, rasa mcm x raya.... Setahu aku, memakai baju baru pada Hari Raya adalah sunat. Aku pakaikan juga anak aku dengan baju baru. My MIL tanya nak ke mana? Aku jawab, xde ke mana2 pun....... Aku just nak feel Hari Raya......

Petangnya, My Hubby nak pergi tengok kolam ternakan ikan keli bapa saudaranya since aku xde apa2 aktiviti nak buat, so aku pun ikut sekali la. Nak jugak tengok ikan keli yang besar seperti diberitahu bapa saudaranya. Tapi xkesampaian sebab airnya keroh, xnampak. Tapi my lil' son teruja tengok ikan yang berkerumun berebut makanan bila ditabur. Jom tengok foto2 kami during the trip...!!

Dan kat bawah tu plak our breakfast pagi tadi. Roti Arab resepi Kak Hanieliza sifuku...... Hehe.... Jom layanzzz.....




Kusyuk mendengar penerangan daripada Pak Ngah tentang ikan - ikan yang diternaknya.....

Faris with abah....

Faris with ibu....


Roti Arab dengan Sambal Sardin lah...... Ana punya breakfast lah........


Masyallah..... Banyak shedap lah...!!!!

Shambal Shardin lah..!!!

1 Komen:

PROJEK KELI KANVAS said...

Nak tahu info-info best dan menarik mengenai ikan Keli,jemputlah datang ke...
http://kelipenang-aquamutiara.blogspot.com/
Salam ukhwah dari Penang... :)

Post a Comment