Monday, November 16, 2009

Ayam Pandan vs Sotong Masak Pedas



Weekend je aku mempunyai masa untuk masak makan tengahari. Weekdays asyik makan kat cafe je, dah jemu rasanya. Dan weekend juga la masa untuk aku mencuba resepi baru dan masak untuk suami dan anak tercinta. Disebabkan hari cuti ku dah berkurang kerana kena kerja on saturday, so only left sunday untukku menajamkan skill memasak ku hehehe.... Since En. Hubby beli ayam (penggemar ayam no 1 di Malaysia ;p), jadi aku kena masak ayam ler...... Dah lama nak try resepi ni tapi payah nak dapat daun pandan. Last - last aku tanam sendiri dalam pasu... Sekarang pokok pandanku membesar dengan jayanya huhuhu... Resepinya adalah Ayam Pandan. Resepi macam biasa la sumberku MyResipi. Mintak izan ye tuan punya......!!!

Tapi kali ni sesi memasak ku agak mencabar kerana tengah best2 masak gas plak abis. Tunggu husband balik dulu baru mintak dia pegi tukar. Pastu baru sambung balik. Agak lewat gak lunch kami semalam. Jom tengok Ayam Pandanku.... Lulus tak???Huhuhuhu....

Ni la Ayam Pandan versiku sendiri.... (ade bahan yang xcukup tp ku abaikan huhuhu)


My Hubby ask me, kenapa letak daun pandan, then ku jawab dah namanya ayam pandan, kena letak daun pandan. Kalo ayam serai, kena letak serai...... ;p



Ni plak menu sampingan, versi malas Sotong Masak Pedas. Resepiku sendiri tanpa merujuk mana website ye...!!!





3 Komen:

ummiluqman said...

yezza..dah lama saya cari resepi ayam pandan ni.. nanti nak try buat hehe

Lady of Leisure said...

ayam pandan ni makan dengan sos thai sedapkan..

geez said...

Bleh try mkn ngan sos thai pasni..:). Ari tu mkn gitu je.....

Post a Comment