Thursday, April 14, 2011

Semak kandungan gula

Aku nak tanya kepada pelayar - pelayar blog sekalian, pernahkan anda menyemak kandungan gula di dalam susu anak anda setiap kali beli susu? Pernah tak? Kalo tanya aku, memang tak pernah! Hehehe.... Yang aku semak cuma tanda halal dan harga je... Kalo susu tu memang susu yang anak aku selalu minum, aku cuma check harga saje sama ade dah naik ke belum, atau kedai mana lagi murah. Tapi sejak Anmum buat iklan kat TV pasal semak kandungan gula, baru la aku mula sedar dan semak kandungan gulanya. Tak sangka susu membesar yang anak aku minum mengandungi lebih daripada 10 sudu gula tambahan setiap hidangan! Betul ke??? Memang aku tak dapat pastikan secara tepat tapi berdasarkan skala yang aku dapat kat kedai masa beli susu Anmum, begitulah adanya.

So semak la kandungan gula dalam susu anak anda hari ni.
Ni saya nak tunjukkan apetah namanya yang aku guna untuk semak kandungan gula tu. Bleh dapat kat kedai yang jual susu Anmum.


Hakikatnya, walaupun terdapat banyak gula tambahan dalam susu yang anak aku minum sekarang, aku tak boleh nak tukar susunya sebab dia dah sebati dengan susu tu.... Camno nak buekk!!

4 Komen:

anaz said...

tahniah gee atas penyiapan blog mu ini..

kak anaz-

anaz said...

anmum pun dulu mmg banyak jugak gulanya...sekarang dah kurangkan gula, promote pulak gulanya kurang...

bagi anak minum susu kambing jer...

Anonymous said...

susu ibu..terbaekk!;)hihi

geez said...

Tq kak anaz. Tp xnak la tgk blog technicar....
Cucu ambing nanak...!!!

Post a Comment