Friday, April 15, 2011

Oh Kome Doghyan Dah Berbunge.....

Sapa suka makan doghyan angkat tangan macam sayeee....



Sekarang ni masih lagi musim durian kat Perak (negeri lain aku xpasti sbb aku duk kat Perak hehe...). Kat tepi jalan, toksah cakap memang berlambak durian. Yang dah masuk perut aku pun toksah cakap la....memang aku hantu durian. Dulu masa aku tengah preggy, orang cakap jangan makan banyak sangat, nanti anak panas tapi aku xbleh tahan nafsu makan aku. Mula2 amik skit pastu amik lagi dan lagi dan lagi....:p. Sekarang ni plak aku sedang menyusu anak aku secara ekslusif, ramai pesan kat aku jangan makan banyak sangat takut effect pada anak aku. Jadi aku pun berhati2 jugak la makan. Dalam berhati2 pun terbabas jugak la..... Mana nak tahan kalo dilambakkan durian kat depan mata berpuluh2 biji masa pesta durian kat ofis. Aku makan tak hengat... Sekarang ni, bila tengah drive on the way balik umah, aku jeling je durian yang berlambak kat tepi jalan. Rasa macam nak berhentiii je hehehe....

My hubby pun sama gak. Boleh kata hantu durian jugak la. Mana taknya, weekend lepas kitorang pegi Port Dickson, bleh plak dia beli durian kat sana. Padahal kat Perak ni durian berlambak2. Dah la mahal plak tu. sebiji RM9. Kat Perak RM10 je selonggok. Pastu siap bawak masuk hotel lagi. Bila bukak nak makan, hampeh tak sedap. Beberapa ulas je makan, yang lain buang je. Rugi je beli...

Tapi walaupun mak bapak hantu durian, anak plak yang anti durian. Kalo kitorang makan dia tengok je. Kalo kitorang calit sket kat mulut dia, termuntah pastu jerit2 mintak air. Lari lintang pukang macam lari kat hantu. Memang pun.... Lari daripada hantu durian hehehehe..... Pernah sekali mak mentua buat cekodok durian. Anak aku memang suka makan cekodok pisang, bila dia bangun tido mak mentua offer cekodok kat dia. Terus dia ambik masuk mulut. Dia kunyah2 pastu muka dia berubah. Tak semena2 dia terus luah balik dengan muka macam geli geleman hehe... Ingatkan bleh tipu dia rupanya dia dapat rasa gak.... Ahaks...!!

Hai... rasa macam nak makan durian la plak ari ni......

5 Komen:

AZLINA said...

Assalamualakum Geez..owh antu deroyan jugak yea, akak pon sama..haha..Maceh sudi dtg ke blog akak..akak dh follow n link.. :)

nani said...

salam....
aku pon hantu gak..2,3 lps br ngok ngek ngn hubby suh bli drian..he..mahal nak m***p*s...RM15 hengget sekilo!!tapi paus ht dpt mkn...

geez said...

Kak Azlina: tq follow sy.... i pun follow....
Nani: mahalnya?? Kt cni jual longgok jerk.

Ermayum said...

i suka derian masam or manic yang masam belakan sepanjang tahun utk buat masak
but utk makan makan best we always fail pilih derian mesti ada yang busuk or keras

geez said...

Ermayum: I tempoyak kureng skit. Tp tu la mmg susah nak pilih yang elok. Dari luar mcm elok, kt dalam sapa yg tau hehe

Post a Comment