Monday, January 25, 2010

Steamboat n BBQ at Seoul Bulgogi

Lama aku x update blog aku ni. Sejak akhir2 ni memang busy sangat. Maklum la semester baru dah start, a lot of works to do. Pastu aku plak kena pegi kursus 1 minggu kat KL. Balik kursus, banyak sangat kerja tertangguh terpaksa aku siapkan. Seminggu kat ofis, then kena datang kursus balik 1 minggu. Skrg ni aku dalam kursus. Paling kesian, budak kecik tu asyik kena tinggal ngan ibunya..... Dia stay la kat umah mak toknya dengan abah dia. Tadi aku telefon dia, memang beria-ria dia cite kat aku dalam bahasa dia sendiri, aku pun x faham hehehehe..... aku layan je la anak aku yang sorang tu.... :).

Kebetulan, tempat aku kursus ni mmg area tempat belajar aku dulu, sempat la aku amengimbau kenangan lama kat sini hehehe..... Aku bawak kawan2 aku makan kat tempat aku pernah makan dulu macam area Pantai Dalam, Char Kuey Tiaw Kerinchi yang sangat sedap bagi aku dan beberapa tempat lagi. Bertahun2 tak datang sini, rupanya banyak sangat perubahan yang berlaku, terutama bangunan2 tinggi yang tumbuh macam cendawan lepas hujan. Tempat yang paling teringin aku nak pegi adalah restoran steamboat kat Plaza Pantai. Dulu aku pernah pegi beberapa kali, memang banyak choice stemboat kat ctu. So aku ajak kawan2 aku pegi makan kat ctu. Nama Restoran tu Seoul Bulgogi BBQ n Steamboat. Puas hati la makan kat ctu walaupun harganya agak mahal gak tapi yang pasti mengenyangkan huhhuhu...

Layan la gambar2 yang aku capture kt sana....


Ini makanan yang kitorang amik masa 1st round hehe....

Kitorang pilih sup ayam, apalagi terus ke acara masak memasak la....



BBQ pun sedap.....marinated dengan pelbagai sos.



Hmmm.... amacam nampak sedap x??


Sempat jugak aku mengabadikan kenangan di sana hehehe...

5 Komen:

Ena said...

Best la sambil berkursus sambil mengimbau kenangan lamer..
Makanan2 tu wat sy kelaparan pg nie.. lom bekpes lg.. hu3x..
Bile berjauhan dengan anak.. hati mudah tersentuh!.. dpt dengar suare pun jadi lah kan.. walaupun x paham.. :)

geez said...

Ena, makanan tu mmg sedap, try la. Hari2 call anak, dpt dengar suara pun jadi la, dia pun dengar suara kita bleh hilang rindu dia hehehe..

Ellysse Akhtar said...

Geez...ini ke steamboat that u'd mention dulu?ic..that nice!!!!

geez said...

ellyse, ini la dia. lama i xmkn kt ctu, ade peluang je mmg i xkan sia2 kan hehehe....

Adlina Husaini said...

salam..blogwalking :D
ina pun suka makan steamboat..bebaru ni makan kat flaming steamboat..nak try la tempat yg awak suggest ni..anyway jom kita tukar2 link :D

Post a Comment