Saturday, March 20, 2010

Trip to Zoo Melaka

Sekian lama aku x update blog aku ni. Hati memang teringin sangat nak post entry terbaru tapi masa sangat2 la limited buat aku sejak akhir2 ni. Kat office banyak kerja, kat umah laaagi la banyak. Tambah ade budak sorang tu yang pantang tengok aku pegang laptop, terus terkam. Hari ni macam ade kelapangan skit, so aku nak post la pasal jalan2 kami ke melaka baru2 ni. Sebelum ni pegi melaka kitorang jalan2 kat pekan sambil naik beca, kali ni kitorang x pegi pekan. Guess kat mana kitorg pegi?? Yessss!! Zoooo! Tengok tajuk entry pun dah tau kan hehehehe......

Aku xpernah lagi masuk zoo melaka ni, dengar kata luas gak. So hari tu kitorg pun pegi la bawak Faris. Ingat nak naik tram je tapi macam lambat je kena tunggu so kitorg pun jalan kaki je. Tapi jalan xsampai separuh kitorg dah penat. Tengok map rupanya baru separuh je kitorg jalan, nak patah balik pun dah jauh, so kitorg teruskan je. Nak tumpang tram pun xbleh sebab dah penuh. Nyesal plak xnaik tram drp awal. Tapi best gak jalan sebab dapat pegi semua tempat. Yang paling seronok budak sorang tu yang asyik berlari je. Hehehe..... Layan la pic kitorg kat sana.....

Tengok zebra....



Seladang plak


Crocodile hunter tengah jalan2....



Dah penat jalan2, makan plak. Nampak sangat lapar anak kau hehehe.....


Bear pun pandai posing :p

Tunggang tortoise plak..

Masa untuk shopping!!! Mana satu nak pilih ni.......


Balik bawak monkey.....hehehe


Malam plak makan kat Umbai. Sorry le, dah separuh makan baru ingat nak snap pic... hehe

Inilah tempat kami makan. Best sangat... Harga pun boleh la..... Kalo nak tau kedai ni memang ramai sangat orang samapai nak pilih ikan pun kena beratur tau.

1 Komen:

Adlina Husaini said...

bestnya..ina suka melaka..sedap ek makan kat situ, will try too =D

Post a Comment