Wednesday, January 6, 2010

Taxi Driver without licence at KB Mall!

Masih lagi bercerita pasal percutian aku pada penghujung tahun 2009.... Dalam kesempatan tu, aku pegi ronda2 sekitar Bandaraya Kota Bharu sebab umah aku bukan jauh sangat dari ctu. Mula2 pegi Pasaraya Billion, sebab anak sedara aku la yang beria2 ajak kami ke ctu. Since aku pun x pernah jejak kaki ke ctu, ikut sajalah permintaan mereka........ Ingatkan besar sangat pasaraya tu sebab attach ngan hotel sekali, tinggi plak tu (lupa plak nama hotel tu...), tapi amat mendukacitakan sebab kecik je.... xtau nak pusing ke mana kat dalam tu. Xbest langsung! Aku pun ajak la dorang keluar n pegi ke KB Mall yang selalu ku dengar tentangnya tapi xpenah samapai ke ctu. Sebelum ni kan ade kejadian buruk yang berlaku kat ctu.... tentu semua tau kan. So kami pun berangkat la ke ctu n parking kat bumbungnya. Aku tertinjau2 gak kat mana lokasi accident tu tp xnampak pun, mungkin dah diperbaiki kot temboknya....

Rupanya besar gak kat dalamnya. Lebih kurang macam Jusco Ipoh la. Yang aku suka sebab ade kedai kasut vincci kat ctu. Tp anak aku plak buat hal nak sepahkan kasut2 tu, xsempat aku nak pilih. So aku blah je.... Tp aku shopping baju sampai kempis gak la dompet aku hehehehe.... Pastu lunch kat Pizza Hut. Kempiskan dompet hubby plak hahaha....


Part yang paling best adalah sewaktu nak balik, ade la sorang pemandu teksi ni memang cekik darah tul, banyak duit kitorang habis kat ctu. Dia memang pow kami giler2 punya... Dah la xde lesen plak tu! Xpercaya? Tengok pic kat bawah ni yang sempat aku rakam


^
^
^
^
^
^




Tengah berunding harga dengan penumpang....



Mulakan perjalanan....


Penumpang VIP.....


Hehehe.....tu la pemandunya..... Jangan maree.... ;) Abis duit kami bli token..... Xmau balik plak tu, terpaksa la gunakan kekerasan hehehehe....


Ni plak kat kedai mainan, xmau turun dari motosikal tu.... Hubby terpaksa angkat secara paksa gak kat cni hehehe....


Macam seksa je nak makan bread stick tu sbb sejuk, dah keras...... kitorang gelak je tengok dia menarik2 roti tu dari mulut dia tp x terpotong pun hehehehe......

Kami sampai umah dalam pukul 9 malam hari tu, memang penat...... tp happy bawak my son jalan2..... :)



3 Komen:

Nikel Khor said...

i tot who is the driver tim

Nikel Khor

Mimie Fazira said...

hahaha ... cutenye driver nih .. acik mimie nak tumpang boley ??? lamanya tak ke KB .. nnti kalau sampai sana boleh calling2 e ...

Ena said...

Kakakahah.. tipah tertipu.. ingat kan bebetul la td.. upernyer.. dak encem tu yg driver nyerrr.. memg cute!!

Post a Comment